Protest la Petromidia: Angajații spun că se tem să meargă la serviciu după explozie. Ei cer și salarii mai mari

6 iulie 2021, 12:19

La ora 8.00, aproape o sută de angajați s-au adunat in fata rafinăriei Petromidia. Oamenii reclamă condițiile de muncă si sunt speriati după ce, săptămâna trecută, le-a murit un coleg în timpul exploziei, iar cinci au fost răniți.

Angajații Petromidia vor și salarii mai mari. Muncitorii sunt nemulțumiți și că nu sunt încadrati într-o grupă specială de muncă, deși lucrează în condiții deosebite. Angajații Petromidia au ținut un moment de reculegere pentru colegii care și-au pierdut viata în accidente de muncă.

Într-un comunicat de presă, compania a anunțat că încearcă să găsească soluții la solicitările angajaților.

”În condițiile actuale – activitatea de producție oprită și cercetarea în desfășurare, compania încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru protejarea angajaților și menținerea locurilor de muncă în această perioadă. Este responsabilitatea noastră, a companiei și a angajaților, să găsim și să implementăm cele mai bune soluții pentru o creștere continuă a gradului de securitate pe platformă. În același timp, împreună depunem toate eforturile pentru a menține în funcțiune această unitate, pentru a crea locuri de muncă, pentru a asigura combustibili de calitate în România și regiune, pentru a genera taxe și contribuții la bugetele de stat locale și centrale”, se arată în comunicatul Rompetrol.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite