Protest la Penitenciarul Vaslui. Agenţii refuză să mai intre la lucru din cauza orelor suplimentare neplătite

8 decembrie 2017, 08:34

Penitenciarul Vaslui are 180 de angajaţi, care trebuie sp se ocupe de cei peste 1.000 de deţinuţi. Un număr mult prea mic, susţin agenţii, în condiţiile în care în alte penitenciare cu un număr similar de deţinuţi, sunt cel puţin de două ori mai mulţi angajaţi.

În aceste condiţii, oamenii fac zeci de ore suplimentare, circa 180 pe lună, dar care nu le sunt plătite. Pentru deblocarea conflictului, Ministrul Justiţiei a anunţat că va merge la Vaslui, dar abia luni dimineaţă.

„Zilele acestea particip la lucrările Comisiei de la Veneţia. În cursul zilei de luni, mă voi deplasa la Penitenciarul Vaslui. În prezent, potrivit legii, sunt plătite doar orele suplimentare efectuate sâmbăta şi duminica. În scurt timp, vom finaliza un act normativ prin care propunem să fie plătite toate orele suplimentare”, a declarat Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Probleme similare sunt şi la Penitenciarul Poarta Alba din judeţul Constanţa, unde gardienii au protestat anul trecut, iar drept urmare, schema lor de personal a fost suplimentată cu 1.000 de posturi. Reprezentanţii penitenciarului spun că şi aşa tot nu ar fi suficienţi gardieni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă