Protest la Parchetul General pentru a cere dreptate în cazul pădurarului Liviu Pop din Maramureș, mort la datorie luna trecută

21 noiembrie 2019, 21:04

30 de mii de oameni au semnat petiția prin care îi cer procurorului general o anchetă imparțială care să facă lumină în cazul morții pădurarului Liviu Pop din Maramureș.

Procurorii Parchetului Maramureș spun că așteaptă rezultatele expertizelor genetice și balistice.

Luna trecută, pădurarul Liviu Pop a verificat la fața locului un furt de lemne. A găsit în pădure trei barbaţi cu o căruţă. Aceştia se apără şi spun că a existat o altrecaţie, iar pădurarul ar fi izbit cu patul armei în căruță. În acel moment, arma acestuia s-ar fi descărcat, iar glonțul l-ar fi nimerit pe bărbat. Caii s-au speriat, au luat-o la fugă și căruța ar fi trecut peste piciorul pădurarului prăbușit.

Acum, procurorii așteaptă expertiza genetică. Vor afla astfel ale cui sunt amprentele de pe armă. Iar expertiza balistică va stabili cum s-a descărcat arma și care a fost traiectoria glonțului.

Pe de altă parte, procurorii nu i-au putut acuza pe tăietorii de lemne de furt, întrucât în căruţă ar fi fost vreascuri uscate strânse din pădure.

Liviu Pop este al 6-lea pădurar mort la datorie în ultimii 2 ani. El era tatăl a trei copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă