Protest la Ministerul Sănătăţii. Reprezentanții mai multor ONG-uri cer măsuri urgente pentru prevenirea HIV/SIDA

Persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA au nevoie de tratamente fără întrerupere altfel viața lor este pusă în pericol. Cu acest mesaj s-au dus astăzi în fața ministerului Sănătăţii zeci de protestatari, membri ai ONG-urilor care luptă pentru drepturile pacienților seropozitivi. În ultima perioadă, multe scheme de tratament au fost imposibil de găsit. Iar asta poate însemna chiar și moartea unei persoane seropozitive. Ministerul promite șI bani șI măsuri. Însă România nu are o strategie națională HIV/SIDA de zece ani.

13 August 2021, 12:38 (actualizat 13 August 2021, 19:44) Știrile TVR |

În urmă cu mai bine de trei ani, Alex a fost diagnosticat cu HIV. A început tratamentul, însă susţine că au existat luni în care medicamentele au fost greu de greşit. Mai ales în pandemie.

Accesul dificil la medicamente nu este însă singura problemă.

În ultima perioadă, spitale de boli infecțioase din mai multe județe din țară s-au confruntat cu lipsa medicamentelor pentru persoanele seropozitive.

Reprezentanți ai ONG-urilor care apără drepturile acestor pacienți au protestat la ministerul Sănătății și au solicitat asigurarea tratamentelor.

Protestatarii au fost primiți la discuții de minstrul Sănătății, care le-a dat asigurări că va grăbi procedura strategiei naționale HIV/SIDA.

Săptămâna viitoare reprezentanții ONG-urilor vor merge și la Guvern ca să ceară fonduri. În România numărul pacienților seropozitivi este de 16.000, dintre care 10.000 infectați acum 30 de ani în spitale.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI