Protest la Ministerul Educației. Reprezentanți ai elevilor au venit să discute cu ministrul, nemulțumiți de Planul-cadru propus

30 martie 2018, 10:41

Semnăturile au fost strânse de Consiliul Național al Elevilor.

Reprezentanți ai elevilor din toată țara au ajuns la Ministerul Educației Naționale și au adus cu ei, într-o roabă, peste 100 de mii de semnături. Elevii spun că au ales să facă acest lucru în semn de protest față de faptul că, în ultimii ani, învățământul din România a fost, practic, înrobit.

Sunt deja trei planuri cadru în dezbatere publică şi unul dintre ele ar urma să se aplice din toamnă: cu materii mai multe şi ore în plus. Adică program mai încărcat pentru elevi, lucru care îi nemulţumeşte şi pe părinţi.

Ministrul Educației spunea, în urmă cu câteva zile, că în viitorul an școlar prioritatea sunt limbile străine, sportul și orele de tehnologia informației.

Toate propunerile pentru planul cadru care se va aplica din toamnă în liceele din România vor fi dezbătute în lunile următoare. Elevii vor participa şi ei, de acum încolo, la discuţii.

Ministrul Valentin Popa a reiterat importanța dialogului și a așezării la aceeași masă a tuturor actorilor implicați în procesul educațional: elevi, părinți, profesori. Ministrul a precizat că reprezentantul Consiliului Național al Elevilor va fi invitat la toate discuțiile/dezbaterile pe care le vor avea membrii Consiliului Consultativ ce urmează să elaboreze o noua Lege a Educației Naționale, o lege sustenabilă, a viitorului, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite