CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

Protest la Disneyland: Angajaţii sunt nemulţumiți de salariile mici şi condiţiile grele de lucru

Protest la Disneyland Paris. Angajaţii parcului de distracţie şi-au exprimat nemulţumirea faţă de salariile mici şi condiţiile grele de lucru. Ei se plâng că nu au timp să se odihnească şi se simt epuizaţi fizic şi psihic. De cealaltă parte, conducerea spune că a oferit creşteri salariale anuale de 3% la ultimele negocieri.

11 Noiembrie 2021, 13:29 (actualizat 11 Noiembrie 2021, 13:31) Știrile TVR |

Câteva zeci de angajați care fac parte din sindicatul CGT și-au strigat nemulțumirile în timp ce vizitatorii parcului de distracții își vedeau de program. Cu steaguri și tobe, angajații au cerut salarii mai mari și condiții mai bune de lucru.

”Am văzut o creştere în concedii medicale, oamenii nu mai pot fizic, iar în privinţa moralului, lucrează 3-4 zile la rând, câte 10 ore, cu o pauză de o zi, pentru a o lua din nou de la capăt”, spune FABIEN BEIERSDORFF, reprezentant al sindicatului CGT.

”Cifrele nu ne schimbă viața de zi cu zi, ne aduc doar oboseală și dacă vă gândiți la faptul că ziua are 24 de ore și trebuie să rămânem 10, 11 ore la muncă, cu câteva ore să mâncăm, să ne odihnim, nu mai avem viațăde familie și, în cele din urmă, de aceea protestăm”, spune FAUSTO SORROTOLANO, reprezentant al sindicatului CGT.

Conducerea spune că cei care au protestat nu reprezintă dialogul pe care această îl are în mod constant cu angajații și că, la negocierile recente, a oferit creșteri salariale anuale de 3%. La Disneyland Paris lucrează peste 16 mii de angajați. Parcul de distracții și-a reluat activitatea în iunie după ce a stat închis aproape 8 luni din cauza crizei sanitare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI