Protest la Curtea de Apel Timișoara. Activitatea instanței a fost suspendată în urma unei acțiuni de protest, demarate de grefieri

3 februarie 2021, 10:11

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial a anunțat că protestul este determinat de emiterea unei decizii, de către președintele Curții de Apel Timișoara, prin care s-a dispus sistarea drepturilor salariale stabilite anterior. Mai exact, este vorba despre neaplicarea deciziei prin care s-a dispus uniformizarea modului de calcul al drepturilor salariale pentru desfășurarea acțiunii în aceleași condiții de vechime în muncă și în funcții pentru întreg personalul auxiliar de specialitate din cadrul Curtii de Apel Timișoara și al instanțelor judecătorești aflate în aria teritorială de competență.

Sindicaliștii au catalogat decizia președintelui Mircea Crețu ca fiind ”nelegală sub aspecte pe care le vom detalia în cadrul plângerii prealabile formulate în baza prevederilor legale în materia contenciosului administrativ și fiscal” și au acuzat ”lipsa unei consultări reale anterioare emiterii deciziei în discuție”. Începând cu data de 8 februarie, sindicalistii anunță ca vor organiza mitinguri la sediul Curții de Apel și la tribunalelor arondate, iar protestele vor continua până își vor primi banii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite