Protest la COP27 în timpul discursului lui Joe Biden. Președintele SUA a ignorat momentul și a continuat să vorbească despre schimbările climatice

11 noiembrie 2022, 23:46

Președintele Joe Biden nu și-a întrerupt discursul și nici nu a făcut vreo referire la grupul de protestatari care s-a ridicat în picioare cu un banner uriaș.

Joe Biden, preşedintele SUA: Oameni buni, ştiu că au trecut câţiva ani grei. Provocările cu care ne confruntăm sunt copleşitoare. Tulburările pe care le vedem în întreaga lume, în special atacul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, exacerbează penuria de alimente și creșterile preţurilor la energie, cresc volatilitatea pe piețele de energie, stimulează inflația globală, în acest context, este mai urgent ca niciodată să ne dublăm angajamentele noastre climatice. Războiul Rusiei nu face decât să sporească urgența necesității de a scăpa de dependența de combustibilii fosili.

Discursul şefului Casei Albe a fost susținut pe fondul crizelor generate de războiul din Ucraina care, a spus Joe Biden, distrag atenţia internaţională de la obiectivul cel mai important, combaterea crizei climatice.

Din Egipt, președintele SUA a plecat deja spre Cambodgia, unde va participa la summit-ul SUA – ASEAN, îndreptându-se apoi spre summitul G20, găzduit de Indonezia, unde, cel mai probabil, se va întâlni cu președintele Chinez, Xi Jinping.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite