Protest la CFR. Mecanicii de locomotivă cer condiții decente de muncă

29 iunie 2021, 21:05

Mecanicii de locomotivă au protestat în fața Ministerului Transporturilor. Cer să lucreze în condiţii mai bune şi pe trenuri care să nu se strice pe drum.

Programele de reparații și modernizări pentru locomotive și vagoane sunt puse în pericol din cauza subfinanțării, susţin sindicaliştii. Iar CFR Călători nu are încă bugetul aprobat pentru anul acesta.

„CFR Călători a făcut toate demersurile necesare adoptării Bugetului de Venituri și Cheltuieli. Avem convingerea că acest buget va fi adoptat în perioada imediat următoare”, au precizat pentru Știrile TVR, reprezentații companiei.

Într-un proiect de ordin, obținut de Știrile TVR, se propune ca vagoanele de călători să poată intra în reparații şi cu şase luni întârziere, peste termenul planificat. Astfel, autoritățile vor să permită companiilor feroviare să pună în circulație mai multe vagoane pe durata sezonului estival.

Potrivit ministrului Transporturilor, bugetul de venituri și cheltuieli al CFR Călători ar urma să fie avizat săptămâna viitoare și apoi intră în procedura de adoptare.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite