Proteste în Piața Victoriei. Mihai Tudose: Nu renunțăm la transferul contribuțiilor, dar se va găsi o soluție de compensare

4 octombrie 2017, 11:24

Angajaţii din poliţie, sănătate şi transporturi susţin că veniturile lor vor scădea semnificativ de la 1 ianuarie, odată cu transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat, după discuțiile cu prim-ministrul Mihai Tudose, că vineri, la ora 10, va avea loc o întâlnire a tuturor confederațiilor sindicale cu premierul pentru negocieri privind măsura trecerii contribuțiilor sociale de la angajatori la angajat. Liderul Cartel Alfa a mai anunțat că s-a decis să se organizeze un grup de lucru cu ministerele care au implicații în construcția legislativă și în termen de o lună de zile, reprezentanții angajaților și angajatorilor împreuna cu comisia respectivă să finalizeze proiectul legii dialogului social.

Premierul Mihai Tudose a declarat nu s-a luat decizia renunțării la transferul contribuțiilor, dar se va găsi o soluție de compensare sau de implementare a legii salariale, dacă se poate să nu se mai facă transferul să vedem cum compensăm.

Persoanele care au participat la miting au venit din toate colțurile țării: Timișoara, Botoșani, Constanța, dar și din București și sunt din toate domeniile de la medici până la reprezentanți ai sindicatului din Poliție.

O parte din protestatarii din Piața Universității au plecat la Ministerul Sănătății unde speră că discute chiar cu ministrul Florian Bodog.

Aproximativ o mie de persoane din sistemul de sănătate: medici, asistente, brancardieri au ajuns la Ministerul Sănătății și sunt nemulțumiți pentru că nu există o delegație cu care să discute.

Sindicaliștii atrag atenția că angajatorii nu pot fi obligați să crească retribuțiile decât în cazul salariului minim.

În cazul bugetarilor, mărirea promisă de la 1 ianuarie va fi anulată de noua sarcină fiscală, spun sindicaliști. Ei au cerut și intervenția Comisiei Europene.

Protestatarii cer și modificarea legii dialogului social, care face aproape imposibile grevele legale și a dus la prăbușirea contractelor colective de muncă. Protestul a început la ora 11.00.

Circulaţia rutieră va fi restricţionată în zona centrală a Capitalei . Potrivit Brigăzii Rutiere, traficul va fi restricţionat între orele 8.30 şi 16.30 pe Şos. Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, precum şi de la Arcul de Triumf, în funcţie de numărul participanţilor/mijloacelor de transport.

De asemenea, în Piaţa Victoriei, traficul va fi asigurat în dublu sens în faţa Guvernului, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere mai precizează că nu se va permite accesul în Piaţa Victoriei din Str. Buzeşti, din Bd. Nicolae Titulescu şi din Bd. Ion Mihalache, iar pe strada Paris şi pe breteaua Iancu de Hunedoara, traficul va fi direcţionat doar către Bd. Aviatorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite