Protest în Piața Victoriei din Capitală, la o lună de la violențele care au avut loc la mitingul diasporei

10 septembrie 2018, 20:29

Manifestanții au cerut demisia Guvernului și a celor responsabili de reprimarea în forță a protestului din 10 august. Intitulat „Deșteptați-vă, că am dormit destul!”, mitingul, la care au venit și câțiva reprezentanți ai diasporei, a început la ora 16:00.

Două ore mai târziu, când jandarmii montau gardurile de protecție, au avut loc câteva altercații verbale între aceștia și oamenii din Piață. Protestul a continuat pașnic, cei prezenți au scandat mesaje anti-PSD și i-au transmis lui Liviu Dragnea că nu vor accepta o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.

„Justiţie, nu corupţie”, „Fără graţiere”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „În democraţie hoţii stau la puşcărie” au fost printre  scandările care s-au auzit în Piaţa Victoriei, potrivit Agerpres.

Protestatarii au purtat pancarte pe care era inscripţionat „Demisia”, „Hoţii”, „Fără amnistie şi fără graţiere”, „Infractori de rang înalt, părăsiţi acest palat”, „DEMISIA Guvernului Dragnea 3.0”, „Vrem alegeri parlamentare anticipate”.

De asemenea, au fluturat steaguri cu #rezist, steaguri tricolore, ale Republicii Moldova, UE şi SUA.

La ora 21,00 s-au aprins luminile telefoanelor şi a fost intonat imnul naţional.

Pe timpul protestului circulaţia nu a fost oprită pe bulevardele adiacente.

ACTUALIZARE 20.30 Sunt oameni de toate vârstele și din toate categoriile sociale, a transmis reporterul Vlad Ungar pentru Telejurnalul de la ora 20.00. Ei spun că au venit în fața clădirii executivului ca să comemoreze protestul din data de 10 august, în care au fost răniți peste 400 de oameni. Au fost depuse până în acest moment peste 700 de plângeri penale.

Oamenii își doresc ca ancheta care vizează protestele din 10 august să meargă mai departe și ca cei vinovați să răspundă.

Oamenii acuză și acum intervenția forțelor de ordine.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite