Protest în Piața Universității față de obligativitatea purtării măștii de protecție. Manifestanții au cerut anularea stării de alertă

19 septembrie 2020, 16:49

Demonstrația din Piața Universității a început cu un mic incident. Un protestatar care a înjurat un jandarm a fost imediat legitimat.

Oamenii au demonstrat împotriva măsurilor de distanțare socială. Contestă masca de protecție, pe care o consideră o barieră în comunicarea cu ceilalți și mai ales o piedică pentru respirație corectă.

Medicii explică: masca nu afectează sănătatea și dezvoltarea copiilor.

Este prima demonstrație după ce autoritățile au permis întrunirile în locuri publice, dar cu o participare de maximum 100 de persoane.

Cei prezenți la protest susțin că virusul va fi învins prin imunizarea populației și nu prin purtarea măștii.

Protest fără reguli de protecție pentru prevenirea răspândirea SARS COV-2

Protestatarii nu poartă măști și au steaguri tricolore și pancarte cu mesaj precum „Jos botnița, jos labele de pe copiii noștri”, „Nu vă credem”, a transmis  Mediafax la puțin timp de la începerea protestului.

Ei au intonat imnul național și scandează „Libertate”, „Respir, gândesc, liber trăiesc”, „Toate partidele, aceeași mizerie”, „Jos dictatura”, ”Hoții”, ”Copiii noștri nu-s copii voștri”.

”Cerem ca învățământul românesc să fie liber, cerem anularea stării de alertă, iar copiii noștri să nu poarte măști la cursuri”, a declarat un protestatar.

(w500) Proteste Ã

Manifestanții susțin că purtarea măștii la școală este „o reeducare forțată a tinerelor generații, o reeducare de tip comunist sau nazist”.

„Copiii sunt dresați și condiționați ca animalele. Acesta este noul program școala altfel: în cușcă și cu botniță”, au spus aceștia.

Un protest similar are loc și la Cluj-Napoca.

Potrivit legii, adunările publice în timpul stării de alertă nu pot depăși 100 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite