Protest în carantină, la Craiova. Oamenii s-au urcat pe acoperișul clădirii și au început să strige

9 aprilie 2020, 17:17

Toți cei cazați în hotel veneau din zone roșii din Europa și au intrat în carantină instituționalizată pe 26 şi 27 martie. Astăzi, dupe că termenul a expirat, oamenii au ieșit pe terasa clădirii și au cerut autorităților să-i lase să plece din hotel.

Pentru că scandalul risca să degenereze, la fața locului au venit reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, dar și forțe de ordine . În final, DSP Dolj a eliberat avizele necesare, iar oamenii au putut pleca acasă, fară a fi testați din nou.

Potrivit DSP Dolj, persoanele aflate în carantină în acest centru au beneficiat de triaj epidemiologic zilnic și le-a fost monitorizată starea de sănătate. În această dimineață, s-a efectuat din nou controlul medical al acestor persoane, în funcţie de perioada din zi în care au sosit iniţial în centrul de carantină. Reprezentanții DSP Dolj spun că avizele epidemiologice au fost eliberate conform orei de intrare în carantină. Documentele au fost înmânate ulterior de polițiștii locali persoanelor carantinate.

În județul Dolj, sunt 2764 de persoane izolate voluntar la domiciliu, iar 1069 persoane se află în carantină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite