Protest FEMEN la Madrid, la un marș în memoria dictatorului Franco

19 noiembrie 2018, 14:41

Manifestația a fost organizată la Madrid de Asociația Împotriva Legii Moștenirii Istorice, decret care permite eliminarea simbolurilor fasciste din spațiul public.

Protestatarii au afișat steaguri cu însemne fasciste și au scandat lozinci critice la adresa premierului socialist Pedro Sanchez și împotriva separatismului regional.

Cel puțin 100 de persoane au participat la miting în amintirea dictatorului Francisco Franco al cărui mormânt va fi mutat în curând din mausoleul Valea celor căzuți.

Manifestanții au fost întâmpinați de 3 reprezentante FEMEN care s-au dezbrăcat până la brâu în semn de protest, afișând mesajul „Fascism legal, rușine națională”, scris pe piele.

Femeile au fost luate de poliție, în timp ce manifestanții le insultau.

Marșul în cinstea dictatorului Francisco Franco s-a încheiat în apropierea Palatului Regal din Piața Orientului, unde au fost rostite discursuri critice la adresa guvernului actual.

În fiecare an, în preajma zilei de 20 noiembrie, un număr redus de simpatizanți ai dictaturii franchiste comemorează moartea lui Francisco Franco și pe cea a lui Jose Antonio Primo de Rivera, fondatorul partidului fascist spaniol.

De la Madrid, pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite