Protest față de creșterea insuficientă a salariului minim

Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) "Cartel ALFA" a organizat marţi o acţiune de pichetare în faţa sediului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, ca reacţie faţă de nivelul insuficient până la care Guvernul a decis creșterea salariului minim brut pentru anul 2021.

 

29 Decembrie 2020, 13:01 (actualizat 29 Decembrie 2020, 16:48) Știrile TVR |
Nemuțumiți de creșterea anunțată a salariului minim
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, le-a propus, marţi, reprezentanţilor Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel ALFA", să participe din luna ianuarie la consultările cu partenerii sociali pe tema stabilirii, în termen de şase luni, a unui mecanism privind calcularea creşterii salariului minim, potrivit unui comunicat remis de ministerul de resort.

Ministrul Muncii va stabili un calendar de discuţii cu partenerii sociali pentru adoptarea unui mecanism de creştere predictibilă şi sustenabilă a salariului minim, se menţionează în comunicat.

Raluca Turcan le-a propus reprezentanţilor "Cartel ALFA" ca din luna ianuarie să participe în mod activ la consultările pe care le va organiza cu toţi partenerii sociali, astfel încât în următoarele şase luni să se ajungă la o înţelegere privind formula de calcul a salariului minim pe economie.

"Până la jumătatea lunii ianuarie stabilim un calendar de întâlniri şi apoi vom propune un moratoriu prin care, după şase luni, să ajungem la o înţelege între sindicate, patronate, Guvern, astfel încât calculul salariului minim să aibă o formulă clară şi sustenabilă. Vreau ca în şase luni să facem câte consultări va fi nevoie ca să avem un cadru cu tot ce înseamnă creşterea salariului minim, astfel încât să ajungem la o formulă predictibilă şi sustenabilă care să ducă în final la creşterea calităţii vieţii", a declarat ministrul Muncii, citat în comunicat.

100 de persoane au protestat în fața Ministerului Muncii nemulțumite de faptul că salariul minim va crește doar cu 41 de lei net. Oamenii spun că banii sunt insuficienți, prețurile au crescut și vor crește în continuare, iar viața lor este tot mai dificilă.

Sindicaliștii au spus ca protestele vor fi reluate la jumătatea lunii ianuarie și speră să nu se ajungă în situația în care activitatea din anumite sectoare să fie întreruptă.

Reprezentanții salariaților s-au întâlnit, astăzi, cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, și i-au prezentat nemulțumirile și revendicările lor.

Potrivit unor surse, urmează o nouă întâlnire pe 11 ianuarie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI