TELEJURNAL REGIONAL

Protest disperat al agricultorilor. Fermierii solicită ca plata despăgubirilor în agricultură să se facă în regim de urgenţă

Zeci de tractoare și utilaje agricole au fost înșirate pe câteva sute de metri de-a lungul DN2, într-un protest al fermierilor, supărați că, deși recoltele au fost calamitate din cauza secetei, nu au primit nicio despăgubire de la stat.

24 Februarie 2021, 11:03 (actualizat 24 Februarie 2021, 11:08) Știrile TVR |
Protest disperat al agricultorilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Agricultorii cer modificarea proiectului legii bugetului în așa fel încât să primească bani pentru pierderile suferite. Seceta de anul trecut le-a distrus recoltele și i-a adus la sapă de lemn, spun oamenii. Ei solicită  ajutoare în regim de urgență.

Mai mulți fermieri din nordul județului Vrancea au adus zeci de utilaje agricole și pancarte pe marginea drumului european 85, într-o acțiune de protest față de actuala formă a proiectului legii bugetului de stat. Ei cer susținerea agriculturii prin alocarea  despăgubirilor în caz de calamităţi naturale. Altfel,  vor lua utilajele și vor protesta în Capitală.

Agricultorii au mai multe nemulțumiri, legate de acordarea subvențiilor, de prețul produselor agricole ori de motorină. Așa că le cer autorităților să-și îndrepte atenția și spre ei.

Seceta de anul trecut aproape că i-a adus la sapă de lemn, dar nu și-au recuperat pagubele.

Iar în lipsa implicării ferme a autorităților, mai spun oamenii, din ce în ce mai mulți fermieri vor renunța la agricultură, iar terenurile vor rămâne pârloagă.

Fermierii solicită ca plata despăgubirilor în agricultură să se facă  în regim de urgenţă, pentru că altfel nu vor avea bani pentru culturile de primăvară.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI