Protest antiguvernamental la Belgrad. A fost a cincea demonstrație după atacurile armate din luna mai

4 iunie 2023, 18:49

Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care guvernul gestionează criza după atacurile armate din luna mai. Guvernul a introdus un moratoriu privind licențele pentru noi arme și a întărit controlul asupra celor existente. Uniți sub sloganul Serbia împotriva violenţei, demonstranţii au cerut demisia miniștrilor educației și de interne, dar și a șefului agenției de informații din Serbia.

S-a cerut și anularea emisiunilor care promovează violența și agresiunea la televiziuni cu acoperire națională și demisia conducerii radioteleviziunii de stat din Serbia.

„Am venit să luptăm împotriva violenței și pentru un mâine mai bun, atât pentru copii, cât și pentru noi. Avem o singură viață și îmi place să o trăiesc cum trebuie, nu doar copiii mei. Viața este o luptă permanentă, dar sper să atingem un echilibru.”

„Scopul este să rămânem fermi, perseverenți cu aceste cerințe. Sunt câteva elemente de bază ale unei societăți normale. Nu cerem nimic abstract, ci că trăim într-un mediu sănătos.”

Treptat, manifestația s-a transformat într-un protest la adresa guvernului, a puterii reprezentate de președintele Vucic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă