Protest antiguvernamental, în Capitală. George Simion: E protestul românilor nemulţumiţi

2 octombrie 2022, 14:19


Câteva mii de oameni s-au strâns duminică după-amiază în Piața Universității la mitingul organizat de AUR. „Este protestul poporului român”, a clamat George Simion, care a ajuns apoi cu susținătorii săi în Piața Victoriei, după ce au blocat bulevardul Magheru. La Guvern, s-a aflat Diana Șoșoacă alături de câteva 300 de persoane. Au fost altercaţii între cele două tabere, fiind necesară intervenția jandarmilor. Manifestaţiile din Piaţa Victoriei s-au încheiat în jurul orei 20.00.

____________

Protestul a început la ora 14 în Piaţa Universităţii, unde, după estimări neoficiale, s-au strâns aproximativ 2500 de persoane.

De acolo manifestanţii au pornit în coloană către Piaţa Victoriei, unde aşteptau alţi protestatari.

În jurul orei 18, unii dintre ei s-au îndreptat către sediul PSD.

Pe bannerele manifestanţilor sunt scrise mesaje împotriva guvernului, iar unele cer chiar alegeri anticipate, iar unii au adus facturi pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de creşterea preţurilor.

Evenimentul e supravegheat de zeci de jandarmi, mulţi dintre ei în echipamente speciale.

Circulaţia în zona centrală a Capitalei a fost blocată şi câteva linii de autobuz au fost deviate.

Protestul e revendicat de AUR, dar participă şi alte formaţiuni politice.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente.

O persoană a avut nevoie de intervenţia unei echipe medicale după ce a suferit o criză de epilepsie.

De asemenea, jandarmii au descoperit în preajma protestatarilor un bărbat care avea asupra lui un cuţit şi o toporişcă. Bărbatul a fost dezarmat şi dus la Secţia 1 de Poliţie.

 

_______________

ACTUALIZARE Peste 10.000 de protestatari au ocupat duminică zona Pieţei Universităţii, în aşteptarea semnalului de plecare în marş spre Piaţa Victoriei, locul de desfăşurare a manifestaţiei, potrivit deputatului George Simion, preşedintele AUR, citat de Agerpres.

Pe fondul asurzitor al vuvuzelelor, participanţii la protest flutură steaguri tricolore, afişează lozinci antiguvernamentale şi scandează, printre altele, „Demisia”, „Hoţii, hoţii”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „George, preşedinte”, „Naţional, unitate”.

„În momentul ăsta suntem peste 10.000 de români. Sunt oameni veniţi din toate judeţele ţării pentru a-şi arăta nemulţumirea, sunt autocare blocate pe drum. Vă aşteptăm, mai stăm 45 de minute aici, în Piaţa Universităţii. Nu e protestul AUR, nu e protestul lui George Simion, e protestul românilor nemulţumiţi, vă aşteptăm la Universitate”, le-a transmis Simion participanţilor la protest.

Manifestaţia este supravegheată îndeaproape de forţele de ordine.

__________

Primii manifestanți s-au strâns duminică, la prânz, în Piața Universității pentru a participa la protestul organizat de AUR. George Simion, liderul AUR, le-a cerut oamenilor să fie pașnici și să vină în număr cât mai mare la manifestație.

Potrivit programului, mitingul a început la ora 14.00 cu intonarea imnului național, după care vor pleca în marș spre Piața Victoriei.

George Simion a ajuns în jurul orei 13:00 în Piața Universității, fiind însoțit de câțiva zeci de oameni.

Protestul se va încheia la ora 23.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă