Protest anti-mască și anti-vaccin în Piața Victoriei. „Stop pecetluire, nu vrem osândire”, „masca, simbolul opresiunii” – mesajele protestatarilor. Jandarmii au dat amenzi

8 noiembrie 2020, 19:22

Demonstranții au scandat „Jos guvernanții!”, „Jos masca!” și „Jos dictatura!”.

Printre ei s-au numărat şi unii care se opun vaccinării obligatorii.

Protestul din fața guvernului a avut loc cu doar câteva ore înainte ca noile măsuri anti-COVID decise de autorități să intre în vigoare.

Jandarmeria Bucureşti a transmis că a dat amenzi de 7.000 de lei unora dintre protestatari pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei de coronavirus.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise cu participarea a maximum 100 de persoane. (…) Până în prezent, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi 29 de persoane au fost avertizate. În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii”, arată Jandarmeria într-un comunicat transmis duminică seara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite