Protest al transportatorilor din ţări est-europene la Bruxelles

10 ianuarie 2019, 14:17

Transportatorii din țările estice contestă directiva detașării, care prevede plata unitară a șoferilor de camioane pe tot teritoriul UE, dar și regulamentul cu privire la timpii de odihnă și conducere. Operatorii din România, Polonia, Bulgaria și Ungaria spun că aplicarea tuturor acestor prevederi va avea drept consecință falimentul lor.

Flutur Andrei Cristian, operator transport: „Acest lucru discriminează estul în raport cu vestul. Care mai e rostul Uniunii Europene? Care este baza? Trebuie să discutăm. Ştim că suntem mai săraci decât vestul Europei, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim lăsaţi în urmă”.

Țările vestice, printre care Belgia, Franța și Germania, denunță de mai mulți ani dumpingul social pe care îl practică aceste companii din est, cu consecințe nefaste pe piața de muncă din aceste state.

Szanto ARPAD, operator transport: „Dorim să reclădim toate aceste reguli şi regulamente astfel încât să fie corecte pentru toată lumea”.

Comisia de transport a Parlamentului European a respins două dintre prevederile controversate, privitoare la detașare și timpii de odihnă, însă emoțiile transportatorilor vor trece abia după votul din plenul parlamentului și aprobarea la nivel de șefi de state.

––––––––––––––––––––––––-

Este contestată directiva detaşării, care prevede plata unitară a şoferilor de camioane pe tot teritoriul UE, dar şi regulamentul cu privire la timpii de odihnă şi conducere.

Operatorii din România, Polonia, Bulgaria şi Ungaria spun că aplicarea tuturor acestor prevederi va avea drept consecinţă falimentul.

Ţările vestice, printre care Belgia, Franţa şi Germania, denunță de mai mulţi ani dumpingul social pe care îl practică aceste companii din est, cu consecinţe nefaste pe piaţa de muncă din aceste state.

Din România participă la protest reprezentanţi ai FORT şi ai Uniunii Naţionale a Transportatorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite