Protest al sindicaliştilor din Compania Naţională de Drumuri. Ei cer salarii mai mari pentru angajaţii CNAIR. Negocierile au eşuat

Sindicaliştii din Compania de Drumuri au protestat în faţa Ministerului Transporturilor faţă de situaţia salarială a angajaţilor. Negocierile cu reprezentanţii Ministerului au eşuat.

16 Iulie 2019, 11:34 (actualizat 16 Iulie 2019, 14:36) |
Negocieri eșuate
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE Negocierile dintre sindicaliştii CNAIR şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor au eşuat.

Ministrul Răzvan Cuc le-a zis spus protestatarilor  că va face o evaluare a personalului TESA, cei care stau în birouri şi care reprezintă peste jumătate din angajații CNAIR.

..................................................................................................................................

Sindicaliştii sunt sunt nemulţumiţi că nu au început negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă, dar şi de faptul că bugetul companiei, pentru anul acesta, nu prevede creşteri salariale pentru angajaţi.

Sindicatul Drumarilor spune că vor salarii mai mari din mai multe motive, cum ar fi inflaţia, facilităţile fiscale pentru constructori din Ordonanța 114 şi lipsa de personal din compania de drumuri.

Sindicatul drumarilor din CNAIR: Am ajuns să întreţinem 50 de kilometri de şosea cu trei muncitori

Câteva sute de reprezentanţi ai sindicatului drumarilor "Elie Radu", care reuneşte angajaţi din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au protestat miercuri, timp de trei ore, în faţa sediului Ministerului Transporturilor, reclamând situaţia salarială a angajaţilor, lipsa personalului şi faptul că societatea nu are încă un buget aprobat pentru acest an.

"În acest moment, drumarii nu sunt consideraţi lucrători în construcţii. Vrem recunoaşterea faptului că şi noi suntem constructori, pentru a putea beneficia de salariul de 3.000 de lei minim brut, aşa cum prevede OUG 114/2018 pentru cei din construcţii. Noi avem minimum 2.150 de lei", a afirmat Elena Răileanu, liderul sindicatului.

Ea a arătat că drumarii nu beneficiază nici de facilităţile fiscale din OUG 114.

"Am adus oameni din toată ţara să-şi arate nemulţumirea. Aceşti oameni nu au Crăciun, nu au Paşte, suntem pe drum atunci când dumneavoastră vreţi să vă duceţi în vacanţă. Să vă asigurăm condiţii de circulaţie normală", spune liderul sindical.

Din aceste cauze, CNAIR se confruntă cu plecări masive ale muncitorilor spre sectorul construcţiilor, unde primesc salarii de mult mai mari.

"Avem 7.000 de salariaţi, din care doar 2.977, adică 47%, sunt muncitori. Este groaznic, pentru că muncitorii pleacă în sectorul privat, al construcţiilor, şi rămânem fără oameni. Am ajuns să administrăm şi să întreţinem un drum cu trei muncitori la 50 de kilometri. Înseamnă să faci reparaţii, colmatări, desfundări de şanţuri, podeţe, reparaţii poduri. E imposibil de administrat", a continuat Răileanu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI