Protest al parlamentarilor USR în foaierul sălii de plen a Senatului: ”Tăiaţi pensiile speciale!”. Sindicaliști din poliție: "Scoateţi pensiile militare din PNRR!"

Parlamentarii USR au protestat miercuri, în foaierul sălii de plen a Senatului, față de proiectul legii privind pensiile speciale.

29 Martie 2023, 11:19 (actualizat 29 Martie 2023, 11:27) Știrile TVR |
Protest al parlamentarilor USR în foaierul sălii de plen a Senatului față de proiectul pensiilor speciale / FOTO: Agerpres

Ei au afişat pancarte pe care scria "Tăiaţi pensiile speciale".

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a declarat că partidul doreşte prin acest protest să arate tuturor celorlalţi parlamentari că e momentul să respecte Constituţia, regulamentul forului legislativ, să existe o dezbatere clară pe angajamentele făcute privind desfiinţarea pensiilor speciale şi de a le trece pe contributivitate.

"Parlamentarii USR, deputaţii şi senatorii, au ieşit împreună să arate tuturor celolarlţi parlamentari că e momentul să respecte Constituţia, până la urmă, să respecte Regulamentul Senatului şi să avem o dezbatere clară pe angajamentele pe care le-am făcut, care sunt să tăiem pensiile speciale, să le desfiinţăm, să le trecem către contributivitate, nu să facem nişte amenajări, nişte zgârieturi, pe ici, pe colo, ale suprafeţei, nu vrem să se termine toată epopeea acestei legi cu un final ca la filmele în care este scris: în această dezbatere parlamentară nicio pensie specială nu a avut de suferit. Nu, pensiile speciale trebuie să dispară şi asta vrem să spunem astăzi prin acest protest", a explicat Mihail.

El a menţionat că pancartele vor fi afişate şi în sala de plen, pe parcursul dezbaterii proiectului privind pensiile de serviciu.

În replică la protestul parlamentarilor USR, câţiva reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) au afişat o pancartă cu mesajul: "Scoateţi pensiile militare din PNRR".

Liderul SNPPC, Vasile Zelca, a declarat că pensiile militare nu au ce căuta în PNRR.

"Să se scoată pensiile militare din PNRR, nu au ce căuta pensiile militare în PNRR. 9,4% sunt destinaţi pensiilor civile, iar dânşii acum, pe campanie electorală, pentru a-şi crea avantaje electorale, au introdus pensiile militare în acest PNRR doar pentru a-şi bate joc de această familie ocupaţională şi a puncta electoral, atât. Nu mai avem poliţişti, nu se mai îndreaptă tinerii către această profesie de risc şi vocaţie, militarii îşi dau demisia pe capete. (...) Avem mai multe maşini în parcare decât poliţişti la muncă", a afirmat Zelca.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 31°C
IASI 30°C 31°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 24°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI