Protest al părinților la o școală din Târgoviște. Un elev a agresat mai multe fete și a aruncat un ghiveci de flori după directoarea școlii

22 februarie 2023, 11:54

Părinții copiilor sunt revoltați după ce un elev a tras-o de păr pe o colegă și a dat-o cu capul de bancă, iar pe alta a lovit-o. Băiatul nu e la prima abatere, spun elevii și părinții, iar conducerea școlii i-a aplicat până acum mustrări scrise și scăderea notei la purtare. Protestatarii cer însă exmatricularea lui. Și amenință că în caz contrar nu-și vor mai duce copiii la cursuri.

”I-a tras un pumn în burtă,  e normal? ”

”A intrat peste copii a înhățat-o pe fiica mea atras o de păr a dat o pe jos. În drum spre ieșire cu paznicu a agățat o altă colegă de păr și a târât-o pe hol. Se întâmplă frecvent.”

”Copilul meu era pe coridor cu alți copii și a sărit la bătaie la ei. Eu înțeleg ca el un copil, dacă are probleme, părinții trebuie să recunoască asta și să îl ajute.”

”Părinții trebuie să conștientizeze că au nevoie de ajutor”

”Mă gândesc ce fac cu copilul, mă gândesc dacă are rost să îl mai țin aici. Am companiune pentru părinți însă nu trebuie să devii un pericol pentru societate”

Situația este dificilă și pentru conducerea școlii. Elevul acuzat că își agresează colegii a fost transferat de la altă școală unde ar fi avut aceleași probleme. De altfel există mai multe plângeri penale însă acestea au fost casate băiatul fiind minor.

Din actele emise de Colegiul Psihologilor rezultă că băiatul nu are nicio problemă de sănătate.

Georgeta Gogeanu, director Școala Coresi Târgoviște: Din punct de vedere legal am luat toate măsurile, la vârsta lui se poate doar mustrare scrisă și nota scăzută la purtare.

După ce au protestat în fața școlii, părinții au plecat în marș către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmboviţa.

Fiica mea a fos trasă de păr și trântită cu capul de pardoseală. Am decis să protestam în fața școlii dar și a altor instituții care au datoria să rezolve.

Părinții care au luat parte la protest spun că de doi ani au atras atenția conducerii școlii asupra comportamentului elevului.

Contactata de Stirile TVR, mama copilului a acceptat să-și spună punctul de vedere, dar nu a vrut să fie înregistrată. A fost însă de acord să o cităm. Ne-a spus că, de fapt, copilul ei este victima unor abuzuri și înscenări care îi afectează dreptul la educație.

Și a declarat că baiatul a fost bătut de alți copii la școală, iar acum face terapie de specialitate pentru a depăși traumele. Femeia a adaugat că are documente oficiale potrivit cărora copilul nu are probleme medicale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite