Protest al copiilor cu dizabilităţi. Părinţii se tem că vor rămâne fără indemnizaţiile pentru însoţitori

Mai mulţi copii cu dizabilităţi însoţiţi de părinţii lor au protestat, joi, în faţa Ministerului Sănătăţii. Părinţii se tem că de la 1 martie micuţii diagnosticaţi cu sindrom Down sau alte boli grave vor fi încadraţi după o nouă lege. Asta înseamnă că vor rămâne fără dreptul de indemnizaţii pentru însoţitori. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, dă asigurări că va găsi o soluţie pentru aceşti copii.

23 Februarie 2017, 14:09 (actualizat 23 Februarie 2017, 18:05) Știrile TVR |
Protest al copiilor cu dizabilități
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Copiii cu sindrom Down au protestat o oră în faţa Ministerului Sănătăţii cu speranţa că autorităţile nu îi vor lăsa fără indemnizaţii pe părinţii lor. Practic, la 1 martie va intra în vigoare un ordin care stabileşte noi criterii de încadrare în grad de handicap.

Astfel, o parte din copiii diagnosticaţi cu sindrom Down, Dravet sau alte boli incurabile vor fi reîncadraţi la grad accentuat şi nu grav. Asta înseamnă că nu vor mai beneficia de indemnizaţii de însoşitori, care sunt aproxatimativ 1.000 de lei.

VIDEO
Corespondentul TVR Ema Schweninger, de la Ministerul Sănătăţii. Ediţie Specială ora 10:00
Părinţii au împărţit flori, inclusiv jurnaliştilor, în semn de mulţumire că suntem vocea acestor copii cu dizabilităţi, a transmis corespondentul TVR Ema Schweninger, de la Ministerul Sănătăţii, într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, le-a transmis părinţilor că o comisie va încerca să găsească soluţii pentru problema lor.

Vom revizui Ordinul. De luni am început discuţiile cu Ministerul Muncii, iar astăzi la Ministerul Sănătăţii se întrunesc Comisia de Genetică, Comisia de Neurologie Pediatrică şi Comisia de Psihiatrie. Deci, absolut toate problemele dvs vor fi rezolvate, a declarat Florian Bodog.

Dragoş Pîslaru, fostul ministru al Muncii, care a lucrat la acest ordin a declarat pentru Ştirile TVR că anexa a fost o greşeală care poate fi corectată şi că nu a avut intenţia de a face economii la buget prin implementarea acestei măsuri, ci şi-a dorit doar ca micuţii să nu fie discriminaţi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI