Protest al copiilor cu dizabilităţi. Părinţii se tem că vor rămâne fără indemnizaţiile pentru însoţitori

23 februarie 2017, 14:09

Copiii cu sindrom Down au protestat o oră în faţa Ministerului Sănătăţii cu speranţa că autorităţile nu îi vor lăsa fără indemnizaţii pe părinţii lor. Practic, la 1 martie va intra în vigoare un ordin care stabileşte noi criterii de încadrare în grad de handicap.

Astfel, o parte din copiii diagnosticaţi cu sindrom Down, Dravet sau alte boli incurabile vor fi reîncadraţi la grad accentuat şi nu grav. Asta înseamnă că nu vor mai beneficia de indemnizaţii de însoşitori, care sunt aproxatimativ 1.000 de lei.

Părinţii au împărţit flori, inclusiv jurnaliştilor, în semn de mulţumire că suntem vocea acestor copii cu dizabilităţi, a transmis corespondentul TVR Ema Schweninger, de la Ministerul Sănătăţii, într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, le-a transmis părinţilor că o comisie va încerca să găsească soluţii pentru problema lor.

Vom revizui Ordinul. De luni am început discuţiile cu Ministerul Muncii, iar astăzi la Ministerul Sănătăţii se întrunesc Comisia de Genetică, Comisia de Neurologie Pediatrică şi Comisia de Psihiatrie. Deci, absolut toate problemele dvs vor fi rezolvate, a declarat Florian Bodog.

Dragoş Pîslaru, fostul ministru al Muncii, care a lucrat la acest ordin a declarat pentru Ştirile TVR că anexa a fost o greşeală care poate fi corectată şi că nu a avut intenţia de a face economii la buget prin implementarea acestei măsuri, ci şi-a dorit doar ca micuţii să nu fie discriminaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite