Protest al ambulanțierilor clujeni. Ajunși la extenuare, după luni de luptă cu noul coronavirus, aceștia spun că promisiunile făcute de autorități nu au fost respectate

Un nou protest la Serviciul de Ambulanță Cluj! Personalul spune că a ajuns la epuizare, după ce numărul solicitărilor a crescut, iar o parte dintre angajați s-au infectat cu virusul SAR-COV 2.  Pe lângă toate acestea, sporurile mult promise au însemnat puțin peste 50 de lei, cu toate că angajații au stat uneori și peste program pentru a face față apelurilor.

05 Noiembrie 2020, 11:17 (actualizat 05 Noiembrie 2020, 11:17) |
Protest al ambulanțierilor clujeni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ajunși la extenuare, după luni de luptă cu noul coronavirus, ambulanțierii spun că promisiunile făcute de autorități nu au fost respectate.

Medicii, asistenții medicali, ambulanțierii și operatorii radio, au prestat 100 de ore de gardă în ultimele 8 luni, pentru a putea acoperi deficitul de personal. La protest, personalul de la ambulanță a venit din timpul liber, pentru a nu afecta activitatea serviciului.

Îmbolnăvirile din rândul personalului de pe ambulanță a dus, inevitabil, la creșterea timpilor de așteptare. În plus, sarcina de recoltare a probelor pentru testele Covid este efectuată aproape în totalitate tot de către ambulanțieri.

În prezent, Serviciul de Ambulanță Cluj funcționează cu personal mult sub necesități. În sprijinul său au venit noi colegi, din rândul studenților, care au mai fost angajați la Ambulanță, însă pentru doar 6 luni pe perioada stării de urgență.  Contractele lor s-au prelungit, însă doar până la mijlocul lunii decembrie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI