Protest al șoferilor exaperați de abandonarea lucrărilor dintre localitățile Bran și Fundata. Reprezentanții CNAIR, ceartă în stradă cu primarul

28 iulie 2018, 19:27

În localitatea Râșnov asfaltul a fost decopertat, iar până la Bran se circulă semaforizat alternativ, pe o bandă.

Oamenii acuză că de câteva săptămâni nu au mai văzut nici utilaje, nici muncitori.

Compania naționala de drumuri acuză Primăria Râșnov că nu ar fi acordat autorizații pentru continuarea lucrărilor.

Reprezentanții CNAIR au venit special în zonă, ca să-l convingă pe primar să semneze documentele. Discuția a degenerat într-o ceartă în stradă.

„Pentru a putea amplasa acea stație de asfalt ai nevoie de o autorizație pentru organizare de șantier. Pentru a continua lucrările, ai nevoie de o autorizație de construcție. Deci nu poți să mergi haiducește”, a declarat purtătorul de cuvânt CNAIR, Alin Șerbănescu.

„În momentul în care s-a cerut pentru organizare de șantier, s-a trecut și stația respectivă de asfalt, care nu este prinsă în lege”, spune, la rândul său, primarul din Râșnov, Liviu Butnariu.

Discuția s-a încheiat fără o soluție clară. Primarul Râșnovului a promis că va elibera doar autorizația de organizare de șantier.

Calvarul localnicilor a început în anul 2011, când a fost semnat un contract prin care DN 73 urma să fie modernizat pe o porțiune de 103 km între Pitești și Brașov.

Lucrările, în valoare de 275 de milioane de lei, finanțate din bani europeni, ar fi trebuit să se încheie în 2015.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite