Protecția Consumatorilor a început verificarea tuturor automatelor de cafea din țară

14 martie 2019, 22:01

Oriunde te învârţi în oraş îţi poţi cumpăra instant o cafea de la automat. Lucrurile nu vor rămâne aşa, anunţă Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor, care a pus ochii pe aceste aparate.

Legea va fi modificata, astfel încât Autoritatea pentru Siguranţa Alimentelor să autorizeze și să verifice aceste aparate. Deocamdată, comercianţilor li s-a dat termen de două săptămâni ca să strângă automatele şi să îşi ia toate autorizaţiile necesare.

Cei mai mulţi dintre comercianţii care vând cafea la automate nu afişează la vedere listele cu ingredientele fiecărui tip de cafea în parte. De cele mai multe ori, listele sunt afişate în lateralul aparatului, iar scrisul este atât de mic încât dacă ai cele mai mici probleme de vedere nu reuşeşti să citeşti.

Pentru barista sau cafegii, cafeaua instant nu există: „Este o cafea industrială, se introduce foarte multe produse chimice, conservanţi şi arome chimice.”

Reprezentanţii comerciantilor din domeniul automatelor au refuzat momentan să facă declaratii şi spun că sunt în discuţii cu autorităţile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite