Propuneri pentru anul școlar 2019-2020: O săptămână de vacanță în minus, 9 septembrie prima zi de școală, teste grilă la examenele naționale

14 februarie 2019, 19:29

Principala modificare în structura anului este că școala ar putea începe mai devreme, pe 9 septembrie și s-ar încheia o săptămână mai repede, pe 12 iunie. Deși, inițial, se dorea doar renunțarea la vacanța intersemestrială din februarie. Nemulțumiți de aceste modificări, unii lideri au părăsit ședința.

Reprezentanții părinților au fost însă de acord cu noua propunere.

De anul viitor ar putea fi reintroduse testele grilă la Evaluarea naţională și la Bacalaureat. Dar nu în totalitate, ci doar pentru 30 la sută din subiectele de examen. Unele schimbări ar putea fi introduse în mai puțin de o lună. Elevii de clasa a VII-a ar susține în martie simularea examenelor naționale, odată cu colegii lor de-a VIII-a.

În timpul dezbaterilor de la minister, profesorii din Vrancea, Brăila, Teleorman și Timiș au protestat afara față de transformarea orelor de Educație fizică în ore de Joc și mișcare, predate de învățători. Asta, deși ministerul anunțase retragerea proiectului și reanalizarea lui.

Discuțiile din comisia de dialog social sunt consultative. Ministerul Educaţiei va decide varianta finala a proiectelor de ordin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite