Propuneri-șoc pentru oprirea migrației. Ministrul austriac pentru UE vrea să ne înconjurăm cu garduri

15 decembrie 2022, 11:23

Karoline Edtstadler, ministrul austriac pentru UE, de la același Partid Popular OVP ca și cancelarul Karl Nehammer, a aruncat bomba în presa din Austria: ea susține că spațiul Schengen nu va funcționa „fără o barieră fizică„. La întrebarea ce înțelege prin barieră fizică, ministrul austriac a explicat: „Un gard, un zid – spuneți cum doriți…„. Oficialul s-a declarat sceptic că propunerea sa va avea succes, dar a completat: „Cred că va trebui să recunoaștem, la un moment dat, că fără bariere fizice lucrurile nu vor merge”.

Ministrul austriac pentru Europa ia în considerare și folosirea dronelor sau a dispozitivelor mobile la granițele Europei. „Este singurul mod în care putem urmări cine se află în Europa„, susține ea, într-o emisiune televizată la Kronen Zeitung.

La rândul său, cancelarul austriac Karl Nehammer vine cu cinci condiții în fața Consiliului European, pentru a combate migrația ilegală. Printre condiții se află și ridicarea unui gard între Turcia și Bulgaria, țări pe care Austria le acuză că sunt pe ruta balcanică a migranților care ajung ilegal pe teritoriul său.

Ideea ridicării unui gard la graniță nu este nouă. Donald Trump a câștigat alegerile din SUA in 2016 cu promisiunea ridicării unui gard la granița dintre Statele Unite și Mexic pentru a stopa exodul migranților. Construcția a fost însă oprită după ce Trump a plecat de la Casa Albă în 2021.

După modelul lui Trump, în octombrie, anul acesta, și premierul Finlandei, Sanna Marin, a propus construirea unui gard la granița dintre Finlanda și Rusia, astfel încât țara sa să fie mai bine protejată, bineînțeles, nu în fața migranților, ci în fața unei eventuale invazii rusești.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite