Propunere pentru bacalaureat și evaluarea națională

Avertisment al sindicaliștilor în legătură cu bacalaureatul și evaluarea națională. Probele nu pot fi organizate în sigurantă, atrag atenția liderii Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar din Iași. Aceștia propun ca notele de examen să fie echivalate cu media anilor de studii. Ministrul Educației spunea la începutul săptămânii că examenele se vor desfășură după reguli stricte, fară a pune în pericol elevii.

03 Mai 2020, 19:26 (actualizat 03 Mai 2020, 19:28) Știrile TVR |
Propunere pentru bacalaureat și evaluarea națională
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Riscul de infectare pentru elevi și profesori este foarte ridicat, consideră reprezentanții sindicatului din Iași. Aceștia susțin că, deopotrivă, părinții, copiii și cadrele didactice sunt îngrijorate.

Reprezentanții elevilor spun însă că o astfel de variantă nu îi avantajează pe toți.

“Avem elevi care poate stiu că nu obțin o nota foarte mare la examenul de bacalaureat, care trag pentru un 6, un 7, care evident că își doresc echivalarea, pentru că în scoală au note un pic mai mari, dar în același timp, sunt și elevi care pleacă în afară, care au nevoie de note foarte mari la bacaulareat și care le vor obține dacă îl vor susține și nu sunt de acord să li se echivaleze notele”, spune  Tudor Panait, președintele Consiului Național al Elevilor.

În schimb, părinții consideră că propunerea de echivalare a mediilor poate fi luată în calcul în condiții extreme.

“Se poate lua în discuție o astfel de ipoteză, dar numai în cazul în care situația privind infecțiile cu coronavirus va depăși cu mult așteptările și atunci într-adevăr se poate lua și o astfel de decizie”, crede reprezentantul Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Eugen Ilea.

Ministrul Educației nu s-a pronunțat deocamdată asupra ideii avansate de sindicaliștii din Iași. Dar în repetate rânduri a dat asigurări că probele de la bacalaureat și evaluarea națională se vor desfășură după reguli stricte și fară a-i pune în pericol pe elevi.

Monica Anisie a anunțat la începutul săptămânii că evaluarea națională va începe în data de 15 iunie, iar bacalaureatul, pe 22 iunie.

 

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI