Propunere pentru bacalaureat și evaluarea națională

3 mai 2020, 19:26

Riscul de infectare pentru elevi și profesori este foarte ridicat, consideră reprezentanții sindicatului din Iași. Aceștia susțin că, deopotrivă, părinții, copiii și cadrele didactice sunt îngrijorate.

Reprezentanții elevilor spun însă că o astfel de variantă nu îi avantajează pe toți.

“Avem elevi care poate stiu că nu obțin o nota foarte mare la examenul de bacalaureat, care trag pentru un 6, un 7, care evident că își doresc echivalarea, pentru că în scoală au note un pic mai mari, dar în același timp, sunt și elevi care pleacă în afară, care au nevoie de note foarte mari la bacaulareat și care le vor obține dacă îl vor susține și nu sunt de acord să li se echivaleze notele”, spune  Tudor Panait, președintele Consiului Național al Elevilor.

În schimb, părinții consideră că propunerea de echivalare a mediilor poate fi luată în calcul în condiții extreme.

“Se poate lua în discuție o astfel de ipoteză, dar numai în cazul în care situația privind infecțiile cu coronavirus va depăși cu mult așteptările și atunci într-adevăr se poate lua și o astfel de decizie”, crede reprezentantul Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Eugen Ilea.

Ministrul Educației nu s-a pronunțat deocamdată asupra ideii avansate de sindicaliștii din Iași. Dar în repetate rânduri a dat asigurări că probele de la bacalaureat și evaluarea națională se vor desfășură după reguli stricte și fară a-i pune în pericol pe elevi.

Monica Anisie a anunțat la începutul săptămânii că evaluarea națională va începe în data de 15 iunie, iar bacalaureatul, pe 22 iunie.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite