Ministerul Turismului propune ca agențiile să primească bani pentru fiecare turist străin care rămâne 4 nopți în România

Turiştii străini încep să devină o prioritate pentru România. După ce în ultimii doi ani turismul de la noi din ţară s-a prăbuşit, ministerul de resort caută soluţii pentru a atrage cât mai mulţi străini care să ne viziteze ţara. O variantă luată în calcul este ca agenţiile de turism să primescă 40 de euro pentru fiecare străin care rămâne în România 4 nopţi. Strategia finală va fi gata abia la începutul verii.

18 Aprilie 2022, 20:19 (actualizat 18 Aprilie 2022, 20:22) Știrile TVR |

Centrul Vechi al Capitalei este principala atracţie a turiştilor străini care ajung la noi în ţară. La prânz, străzile de aici devin un adevărat furnicar pentru cei care vor să guste un pic şi din istoria locului.

Acolo i-am găsit şi pe Rachid şi Raf, doi fraţi irlandezi care au ajuns la noi în ţară săptămâna trecută. Au fost la Bran, Peleş şi au lăsat Bucureştiul la finalul călătoriei. Sunt pentru prima dată aici şi spun că sunt plăcut surprinşi de ceea ce au găsit aici.

În această situaţie se află cei mai mulţi străini care ajung la noi în ţară. Vin fără să aibă prea mult habar de ce obiective turistice ar putea vizita. Însă, cum sunt o sursă de venit ce nu trebuie neglijată, ministerul Turismului caută soluţii pentru a-i atrage într-un număr cât mai mare. Pe masa ministerului de resort sunt luate în calcul mai multe variante.

Daniel Cadariu - ministrul Turismului: "Există propuneri. Una dintre ele spune în felul următor: premierea acelor care fac acest demers de a aduce turişti străini în România şi ne referim la agenţiile de turism, în primul rând, spre exemplu cu o premiere pentru un turism adus în România pentru o perioadă de minimum 4 nopţi cu 40 de euro. Iar în cazul în care acel turist va sta mai mult de 4 nopţi să mai primească un bonus de 2 euro pentru fiecare noapte pe care o va petrece în România. O altă variantă vizează şi unităţile de cazare, care pot primi din partea autorităţilor 50% din costul de cazare al primei nopţi dacă străinul stă cel puţin 4 nopţi. Ne lipseşte însă şi un brand de ţară puternic, care să ne ajute ca străinii să identifice uşor România."

Alin Burcea - vicepreşedinte ANAT: "Trebuie să exploatăm partea asta românească, trebuie mers pe ceea ce nu există în alte părţi şi ce au toţi, şi aici Delta este un principal factor de atracţie, toate poveştile astea cu Bucovina, cu cetăţi, cu partea dacică. Trebuie să mergem pe lucruri pe care nu le au alţii pentru că să ne batem cu litoralul grecesc - litoralul românesc, e greu."

Gabriel Aftene - director de Centru de Informare Turistică, Bucureşți: "Pierdem foarte mult pentru că nu atragem turişti străini, pentru că turistul străin reprezintă un venit pur. Turistul străin nu vine aici ca să plece cu o bucată din România. El pleacă doar cu amintiri, pleacă doar cu experienţe şi emoţii, lăsând în urma lui o bunăstare către pensiune, către buticul din colţ."

Anul trecut, un pic peste 840 de mii de străini au vizitat România. Cei mai mulţi erau din Germania, Italia şi Franţa. Cei mai mulţi au stat, în general, un pic peste două zile şi au cheltuit în medie 520 de euro de persoană.

În prezent, străinii care ajung la noi în ţară vin în special pentru litoral muntele de pe Valea Prahovei şi Bucureşti.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI