Propunere: Acces restricționat în magazinele din Capitală. Număr limitat de coșuri și de cumpărători

7 aprilie 2021, 12:42

Magazinele mari și medii ar urma să asigure fiecărui client cel puțin 7 metri pătrați. Iar cele mici, distanțarea de doi metri între persoane, așa cum cere legea.

Așa că administratorii spațiilor comerciale trebuie să aplice măsuri prin care să calculeze numărul maxim de clienți prezenți simultan în incintă.

Bucureştenii, și aşa nemulţumiţi de reducerea programului magazinelor, cred că din cauza acestor măsuri vor fi nevoiți să stea afară la coadă.

Reprezentanţii magazinelor spun că aplicarea noilor reguli va fi destul de dificilă, mai ales că vine și Paștele.

Până mâine la prânz, reprezentanţii comercianților pot trimite către Prefectura Capitalei şi alte propuneri prin care să fie evitată aglomerația în magazine.

ACTUALIZARE Alin Stoica, Prefectul Capitalei: „Mai aşteptăm până la prânz mâine feedback din partea lor şi alte propuneri dacă mai există, urmând să luăm o decizie mâine, în jurul prânzului. Ce am discutat până acum şi a rămas agreat: o măsură de informare în primul rând şi anume clienţii să fie informaţi care este capacitatea fiecărui magazin, indiferent că este mare sau mic. Am tras concluzia că anumite magazine fac lucrul acesta, alte magazine nu. Cei mici, de regulă, nu au reuşit să facă lucrul acesta, dar urmează să se întâmple şi anume fiecare magazin să anunţe care este capacitatea maximă”.

ACTUALIZARE Accesul în magazinele din Capitală ar putea să se facă în funcție de numărul de coșuri, astfel încât să poată fi păstrată distanța între clienți. Regula a fost propusă de prefectul capitalei la întâlnirea de astăzi cu reprezentanții comercianților.

Măsura este discutată astăzi la Prefectura Capitalei, într-o ședință online, cu reprezentanții HoReCa, reprezentantii marilor magazine, precum și cu micii comercianți. Dacă va fi aplicată măsura, bucureștenii vor putea să intre în magazin în funcție de numărul de coșuri și cărucioare disponibile.

Practic, în fiecare magazin va exista un număr limitat de cosuri de cumpărături, în funcție de suprafața acelui magazin, iar atunci când coșurile sunt epuizate, clienții sunt nevoiți să aștepte afară.

Acest scenariu este luat în calcul pentru reducerea aglomerației și i-ar ajuta, în special pe micii comercianți care nu dispun de resursa financiară și umanaă ca să aplice toate măsurile impuse de stat, spune prefectul Alin Stoica.

După încheierea ședinței, prefectul va face declarații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite