Proprietarul unui cal, cercetat penal după ce şi-ar fi schingiuit animalul

Cal / foto ilustrativ Pixabay
Cal / foto ilustrativ Pixabay
18 aprilie 2023, 10:39

„La data de 17 aprilie, în jurul orei 10,00, prin apel 112, o femeie a sesizat faptul că, pe un teren viran din municipiul Mediaş, se află o cabalină în imposibilitatea de a se ridica. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu, care au constatat că cele sesizate se confirmă. În urma evaluării medicale efectuate de către medicul veterinar din cadrul BPA, s-a concluzionat că este vorba despre o cabalină în vârstă de 20 de ani, femelă, aflată într-o stare de îngrijire mediocră, cu dificultăţi motorii. Poliţiştii au identificat proprietarul animalului, un bărbat din satul Ighişul Nou, şi au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de schingiuirea animalelor. Animalul a fost încredinţat unei asociaţii de protecţie a animalelor. Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş”, a declarat Elena Welter.

Potrivit acesteia, proprietarul calului riscă pedeapsa cu închisoarea, dacă va fi găsit vinovat, între doi şi şapte ani.

Reprezentanţii Asociaţiei Puppy Tears din Mediaş speră să poată salva calul şi solicită donaţii pe pagina de socializare, pentru a asigura tratamentul necesar.

„Calul a fost preluat de către asociaţia noastră, dus în siguranţă unde va primi îngrijirile necesare. Dacă va supravieţui, starea fiind foarte gravă (cu greu a fost ridicat în picioare, dar în remorcă a căzut iarăşi), îi promitem o viaţă liniştită. Dacă doriţi să ne ajutaţi cu costurile necesare pentru tratamente şi întreţinere o puteţi face donând in contul asociaţiei. Asociaţia Puppy Tears RO47 INGB 0000 9999 1283 4232. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat, mulţumim autorităţilor pentru promptitudine şi sprijin!”, este mesajul asociaţiei care a preluat calul bolnav, pentru îngrijire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite