Proprietarul câinelui care a atacat mortal un băiat de 4 ani, cercetat în stare de libertate pentru omor din culpă

23 august 2017, 13:04

„Un copil de patru ani din Sighetu Marmației a fost ucis de câinele unchiului său”

Proprietarul câinelui, care a dispărut imediat după ce a aflat ce s-a petrecut cu nepotul lui, a revenit acasă noaptea trecută. Iar la primele ore ale dimineții a fost audiat de polițiști. Este cercetat în stare de libertate, dar cu măsura controlului judiciar, pentru omor din culpă, neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin şi introducerea în ţară a raselor de câini de luptă şi atac, a transmis corespondentul TVR Tiberiu Szasz de la Cluj.

Au fost audiați și părinții băiatului care în octombrie va împlini 18 ani, precum și străbunicii micuțului ucis.

Ca parte a procedurilor judiciare, câinele a fost închis într-un adăpost al Primăriei. Familia ar fi de acord cu eutanasierea lui, dar înainte de a se lua decizia oficială, câinele va fi supus mai multor expertize pentru că anchetatorii trebuie să dovedească cum s-a produs moartea copilului și că acesta e câinele care a provocat-o.

Câinele fusese cumpărat, în urmă cu un an, pentru a păzi casa aflată în construcție. Patrupedul nu a fost înregistrat, microcipat sau declarat în România. Totul s-a întâmplat în curtea gospodăriei, unde băiețelul era crescut de străbunici.

Deși copilul mai fusese de mai multe ori în preajma animalului, acum două zile, câinele s-a repezit la el. Străbunicul băiatului a încercat să-l salveze, dar n-a avut nicio șansă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite