Proprietari, dar nu și în acte. Locuitorii blocului care a ars în București au doar „promisiuni de vânzare-cumpărare”

10 septembrie 2018, 19:37

Domna Maria este unul dintre locatarii blocului care a ars în Sectorul 5. Nu are acte de proprietate pe apartament, deşi a plătit deja 27 de mii de euro din preţul total de 40 de mii de euro. A semnat doar un „contract de promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare” cu dezvoltatorul. Un document încheiat în faţa unui notar.

Banii i-a plătit cash direct dezvoltatorului care îi dădea o chitanţă. În promisiunea de vânzare-cumpărare, doar clientul are clauze, dezvoltatorul anunţă însă o serie de termene de execuţie pe care le-a şi încălcat în parte.

Contract promisiune se referă, de fapt, la un imobil care nu are nicio autorizaţie şi care, practic, nu figurează în nicio evidenţă.

Contactați telefonic, reprezentanții Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România au refuzat să vadă documentele. Ne-au transmis doar că nu vor să comenteze legalitatea contractelor de promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare în cazul celor 54 de apartamente.

În astfel de tranzacţii, cumpărătorii sunt cei care pierd. Plătesc o casă pentru care nu au acte, nu pot apela la asigurări în situaţii critice şi nici nu au pe cine trage la răspundere.

Probelemele legate de blocul fantomă din Sectorul 5 trebuie lămurite de anchete.

Există un dosar penal legat de modalităţile prin care locatarii au fost atraşi să stea într-o construcţie neautorizată. Dar şi autorităţile locale şi pompierii promit anchete legate de starea imobilului care a fost construit fără nici un document legal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite