Pronunțarea sentinței în procesul lui Liviu Dragnea, în 27 mai – au anunțat judecătorii Înaltei Curți

20 mai 2019, 07:42

ACTUALIZARE Andreea Anghel este la Curtea Supremă şi a urmărit toată evoluţia acestui dosar: Avocatul lui Liviu Dragnea a spus că una din faptele acestuia s-a prescris. la final a vorbit și procurorul, care a cerut pedepse mai mari decât cele date pe fond, inclusiv pentru Liviu Dragnea, o pedeapsă orientată spre mediu, ceea ce ar putea însemna o condamnare de cel puțin șapte ani de închisoare. Au vorbit și inculpații în acest dosar, marele absent a fost chiar Liviu Dragnea. După mai bine de șapte ore, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să rămână în pronunțare, ceea ce înseamnă că luni, 27 mai, am putea avea o decizie finală în acest caz.

ACTUALIZARE Pronunțarea sentinței se va face în data de 27 mai, au anunțat judecătorii, la finalul ședinței de astăzi.

ACTUALIZARE  Președintele completului de judecată de la Instanța supremă a anunțat, luni, că magistrații vor amâna pronunțarea unei sentințe în cazul lui Liviu Dragnea. Un avocat s-a declarat nemulțumit de ora târzie, iar președintele completului a anunțat că ”oricum vom amâna pronunțarea”.

ACTUALIZARE Avocaţii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, au ridicat luni la ÎCCJ mai multe excepţii în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Ei au cerut amânarea dosarului până după decizia CCR  de pe 5 iunie, privind completurile de trei judecători. ÎCCJ a respins toate cererile avocaților.  Au loc pledoariile finale.

Procurorul DNA a anunțat, luni, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) că solicită pedepse mai aspre pentru inculpații din procesul lui Liviu Dragnea. „Solicităm aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanța de fond”, a precizat procurorul. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanța de fond.

„Apel față de trei inculpați. Dragnea, Milos și Șefu. Solicităm pedepse orientate spre mediu, nu spre minim, ca la instanța de fond. Pentru Dragnea, și fapta de instigare la fals intelectual”, a precizat procurorul de ședință, potrivit Mediafax. Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

____________________________________

Potrivit apărătorilor lui Liviu Dragnea completul de trei judecători de la ÎCCJ a fost nelegal constituit. Un judecător care a fost pensionat a fost înlocuit cu un alt judecător prin decizia Înalte Curți de Casație și Justiție.  Cererea avocaților liderului PSD ar putea duce la o nouă amânare.

Actualizare: Peste 200 de persoane s-au strâns, luni, în faţa sediului Instanţei Supreme în aşteptarea începerii apelului din dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Ulterior, în jurul orei 13,00, la cererea jandarmilor, care le-au reamintit că participă la o adunare publică neautorizată, aceştia au părăsit zona.

Oamenii au stat pe trotuarele din faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, spaţiul fiind delimitat de jandarmi cu garduri. Unii dintre ei au avut pancarte pe care scria „România, nu îţi mai devora patrioţii” sau „Dragnea în libertate / Opriţi fosta Securitate!”. (Mediafax)

Acum o lună, la ultimul termen al procesului, avocaţii lui Dragnea au solicitat amânarea dosarului până când judecătorii de la Curtea Constituţională vor lua o decizie cu privire la completurile de trei judecători.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite