Promovarea pachetelor turistice cu servicii medicale, pe agenda autorităților

6 noiembrie 2017, 12:36

Andra a venit din Franţa la Bucureşti să se opereze de endometrioză, o afecţiune care duce la infertilitate. Va face intervenţia laparoscopică în privat.

Tânăra era în Anglia, unde a făcut masteratul şi doctoratul, când a aflat că ar putea avea endometrioză. Patru ani a mers la medicul de familie englez, cu dureri pelvine tot mai severe, până i-a dat trimitere la ginecolog. În privat, ar fi costat-o prea mult.

Din Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Israel sunt şi cei mai mulţi străini care se tratează la noi. Vin pentru intervenţii estetice, dentare şi cure balneare, mult mai ieftine aici. Îşi rezolvă şi problemele de infertilitate, obezitate, vedere şi nu numai. Sunt zeci de mii, anual, estimează operatorii de turism.

Agenţiile de turism au sesizat oportunitatea şi au început să ofere pachete integrate, cu tratament, transport, cazare, masă şi excursii la locurile frumoase din ţară. De la fiecare turist străin pot încasa şi 3.000 de euro.

Şi spitalele de stat cu dotări de top vor să atragă pacienţi străini şi, implicit, fonduri. Cei din Uniunea Europeană îşi pot deconta multe tratamente, fără să mai stea pe liste lungi de aşteptare.

Una dintre provocările cu care se confruntă sistemele medicale o constituie listele lungi de aşteptare. Turismul medical poate răspunde acestei provocări prin faptul că pacientul se poate deplasa în acea ţară în care poate beneficia de serviciul de care are nevoie atunci când are nevoie.

Autorităţi şi reprezentanţi ai unor spitale de top din mai multe ţări vor să formeze un grup de state care să promoveze turismul medical.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă