Promisiuni după protestul transportatorilor | COTAR și Guvernul au ajuns la o înțelegere

21 martie 2019, 07:26

Piața Victoriei din Capitală a fost ocupată dimineață de 800 de taxiuri și autocare. Liderii Asociației COTAR au intrat la negocieri cu mandat clar.

Transportatorii au cerut și eliminarea din Legea taximetriei a sintagmei „în mod repetat”. În acest mod, cei care practică pirateria să poată fi sancționați la prima abatere. Protestatarii vor ca legea să fie impusă tuturor celor care fac așa numita taximetrie paralelă.

Reprezentanții Guvernului au anunțat că vor prelua mai multe propuneri care se vor regăși într-o nouă ordonanță de urgență.

De partea cealaltă, companiile UBER și Taxify cer amânarea adoptării acestor modificări. Acestea solicită o reglementare în domeniul serviciilor de transport alternativ, similară cu cea din Uniunea Europeană.

––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE Astăzi, a avut loc o nouă negociere la sediul Ministerului Transporturilor. Reprezentanții Executivului au anunțat că o parte dintre propunerile patronatelor au fost acceptate și vor fi prevăzute în noua Ordonanță de Urgență.

 

ACTUALIZARE Sute de transportatori rutieri, membri ai Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), protestează joi dimineaţa în Piaţa Victoriei pentru îndepărtarea falşilor transportatori de pe drumurile naţionale şi trecerea activităţii de rent-a-car la Ministerul Transporturilor.

În Piaţa Victoriei au fost peste o mie de taxiuri, autocare şi autobuze din mai multe judeţe.

Au vrut să-i forţeze pe guvernanţi să acţioneze împotriva companiilor bazate pe aplicaţii si să emită ordonanțele de urgență promise de Guvern în domeniul transportului de pasageri.

Ei au cerut şi au obţinut promisiunea că actualele licenţe de transport vor fi prelungite. O decizie ar urma să fie luată în viitoarea şedinţă de Guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite