Proiectul Străzi Deschise în Capitală. Pe Calea Victoriei, pistele de biciclete vor fi închise pe durata evenimentului şi pentru biciclete şi pentru trotinete

29 aprilie 2023, 19:05

Jongleriile şi animatorii i-au captivat în special pe cei mici, care nu s-au mişcat din primul rând. Toată Calea Victoriei a prins viaţă în prima zi din noul sezon în care strada a fost redată oamenilor.

Proiectul Străzi Deschise în Capitală vine anul acesta cu o regulă nouă pe Calea Victoriei. Pistele de biciclete vor fi închise pe durata evenimentului şi pentru biciclete şi pentru trotinete.

Reprezentanţii primăriei spun că decizia a fost luată pentru a preveni accidentele.

Bicicliştii sunt nemulţumiţi. Alţii încă nu cunosc noua interdicţie.

Până în luna mai, în fiecare weekend, Calea Victoriei se va transforma într-un uriaş spaţiu de promenadă. Din iunie proiectul se va muta şi în alte cartiere ale oraşului. Ca şi în anii trecuţi sunt programate evenimente artistice, culturale şi educative.

Curiozitatea tuturor a fost îndreptată asupra podului de piatră din Cişmigiu ale cărui lucrări de reabilitare au fost încheiate.

Cu o vechime mai mare de un secol, aceasta este prima reparaţie capitală prin care podul trece.

În perioada următoare Parcul Carol din Capitală, parc cu o vechime de peste un secol, va trece prin lucrări care impun montarea unui sistem modern de irigaţii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă