Proiectul spitalului metropolitan, respins. Consilierii generali din opoziție nu sunt de acord cu zona aleasă de primărie

Planul Primăriei Capitalei de a construi un spital metropolitan în zona Pipera a intrat în blocaj. Proiectul a fost respins după ce consilierii PNL și USR au votat împotrivă. Ei au propus să fie făcut mai întâi un studiu de fezabilitate. În schimb, reprezentanții asociațiilor de pacienți sunt de acord și cu zona aleasă, și cu proiectul în sine.

 

17 Ianuarie 2018, 12:06 (actualizat 17 Ianuarie 2018, 21:53) |
Spitalul Metropolitan, la mâna politicienilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Epopeea construirii spitalului metropolitan a început încă din primăvara anului trecut. Primăria Capitalei i-a cerut guvernului un teren situat în Pipera, aflat în administrarea TVR.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat în mandatul premierului Tudose, municipalitatea a căutat altă soluție. A mai identificat un teren în zonă și a luat decizia să îl unească cu cel aparținând TVR, pe care guvernul nu l-a cedat.

Între timp, a obținut o nouă promsiune. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la ședință.

Cu 32 de voturi pentru, 18 abțineri și 2 voturi împotrivă, proiectul a fost respins.

Consilierii PNL și USR au votat împotriva trecerii bazei RATB în administrarea primăriei pentru construirea spitalului metropolitan.

Reprezentanții asociațiilor de pacienți cred că locul e potrivit și urgența se justifică.

Spitalul metropolitan ar trebui să deservească atât locuitorii Capitalei, cât și pe cei aflați în localitățile din jurul ei. Ar urma să aibă 2.000 de paturi și ar costa în jur de 300 de milioane de euro.

VIDEO
Planuri despre spitalul metropolitan
ACTUALIZARE Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a solicitat Guvernului României acordarea unei suprafețe de teren în nordul Capitalei, de aproximativ 5 hectare.

"Am făcut solicitarea către Guvernul României de a ni se acorda o suprafață de teren în nordul Capitalei, de aproximativ 5 hectare. Documentul se află pe circuitul de avizare. În acest moment se mai așteaptă câteva elemente informative din partea Societății Române de Televiziune, deoarece acest teren a fost în administrarea TVR-ului. În scrt timp vom primi și acest teren" a declarat Gabriele Firea.

“Vom avea practic 10 hectare în nordul Capitalei, lângă aeroport, autostradă, facilități” a mai spus Firea.

“Am toată deschiderea să discut cu grupurile politice proiectul spitalului”

Primarul Capitalei a făcut un apel public către PNL pentru susținerea acestui proiect.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 18°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 14°C 16°C
BRASOV 11°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI