Proiectul spitalului metropolitan, respins. Consilierii generali din opoziție nu sunt de acord cu zona aleasă de primărie

17 ianuarie 2018, 12:06

Epopeea construirii spitalului metropolitan a început încă din primăvara anului trecut. Primăria Capitalei i-a cerut guvernului un teren situat în Pipera, aflat în administrarea TVR.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat în mandatul premierului Tudose, municipalitatea a căutat altă soluție. A mai identificat un teren în zonă și a luat decizia să îl unească cu cel aparținând TVR, pe care guvernul nu l-a cedat.

Între timp, a obținut o nouă promsiune. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la ședință.

Cu 32 de voturi pentru, 18 abțineri și 2 voturi împotrivă, proiectul a fost respins.

Consilierii PNL și USR au votat împotriva trecerii bazei RATB în administrarea primăriei pentru construirea spitalului metropolitan.

Reprezentanții asociațiilor de pacienți cred că locul e potrivit și urgența se justifică.

Spitalul metropolitan ar trebui să deservească atât locuitorii Capitalei, cât și pe cei aflați în localitățile din jurul ei. Ar urma să aibă 2.000 de paturi și ar costa în jur de 300 de milioane de euro.

ACTUALIZARE Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a solicitat Guvernului României acordarea unei suprafețe de teren în nordul Capitalei, de aproximativ 5 hectare.

„Am făcut solicitarea către Guvernul României de a ni se acorda o suprafață de teren în nordul Capitalei, de aproximativ 5 hectare. Documentul se află pe circuitul de avizare. În acest moment se mai așteaptă câteva elemente informative din partea Societății Române de Televiziune, deoarece acest teren a fost în administrarea TVR-ului. În scrt timp vom primi și acest teren” a declarat Gabriele Firea.

“Vom avea practic 10 hectare în nordul Capitalei, lângă aeroport, autostradă, facilități” a mai spus Firea.

“Am toată deschiderea să discut cu grupurile politice proiectul spitalului”

Primarul Capitalei a făcut un apel public către PNL pentru susținerea acestui proiect.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite