Proiectul lărgirii unei străzi din Sectorul 6, blocat de avizul pentru defrișări de la Primăria Capitalei

7 iunie 2023, 19:01

Primăria Sectorului 6 vrea să facă o nouă legătură între două artere foarte aglomerate: Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara.

DRAGOŞ POROJNICU, jurnalist TVR: Proiectul prevede lărgirea străzii Valea Largă la 4 benzi de circulație cu trotuare și piste pentru biciclete. Costurile investiției sunt estimate la 55 milioane de lei, iar termenul de execuție este de 12 luni.

Proiectul, finanțat de primăria de sector, bate însă pasul pe loc, pentru că Primăria Capitalei nu dă aviz pentru defrişarea a 400 de arbori fără valoare dendrologică.

Vrem şi noi o stradă normală pentru că stăm în Bucureşti, în Sectorul 6, şi mi se pare normal să avem drumuri asfaltate.

Cred că ar trebui să facă ceva pentru că ne rupem maşinile. Eu aş tăia copacii şi aş planta alţii, pentru că şi aşa sunt uscaţi şi vai de steaua lor.

Primarul Sectorului 6 dă asigurări că este dispus să planteze de zece ori mai mulţi copaci în locul celor tăiaţi sau chiar transplantați, dar Primarul general amână o decizie.

NICUŞOR DAN, primarul general al Capitalei: O parte vor fi transplantaţi, o parte vor fi tăiaţi în urma avizului pe care o să îl dăm. (Reporter: Domnul Ciucu spune că va planta de 10 ori mai mulţi.) Cum face toată lumea când se taie copaci în Bucureşti.

CIPRIAN CIUCU, primarul Sectorul 6: Cred că este un abuz ce face Primarul General. Blochează un proiect absolut jutificat, absolut legal, pentru care s-ar pierde undeva la 50 de milioane de lei cumulat, dacă nu îl vom face, pentru am fi făcut nişte exproprieri degeaba. Am dat atâţia bani pentru exproprieri, de ce? Pentru mine, poate să îmi dea aviz de transplantare şi pentru toţi cei 400 de copaci, numai să dea un aviz.

În zona care trebuie defrișată sunt și plopi uscați, corcoduși sau tufe.

DAN TRIFU, vicepreşedinte, Eco-Civica: Sunt şi arbori valoroşi, normal, ei sunt inventariaţi şi se ştie care sunt aceştia, dar e şi vegetaţie multă spontană. Nu cred că sunt alte probleme între Primăria Capitalei şi Primăria Secotrului, se vor pune de acord cât de curând, din cât am înţeles eu.

DRAGOŞ DINCĂ, specialist în mobilitate urbană: Dacă privim lucrurile aşa, probabil că în Bucureşti mergeam tot cu căruţa şi pe străzi de pământ. Evident că traficul o problemă a Bucureştiului, străzile trebuie lărgite acolo unde se poate şi dacă totuşi apar situaţii de acest tip, cu copaci, trebuie să luăm în considerare că se intenționează plantarea unui număr mult mai mare.

Cu alte ocazii, Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că, în condiţiile în care Primarul General, Nicuşor Dan, nu îi dă avizul necesar, are două opţiuni: fie renunţă la lucrare, fie taie copacii fără aviz şi plăteşte amendă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite