Proiectul de cod administrativ UDMR, respins la vot

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, proiectul de lege privind Codul administrativ, în care era prevăzută şi obligativitatea oficializării limbilor minorităţilor naţionale în administraţia publică locală în anumite situaţii, proiect iniţiat de UDMR.

06 Mai 2020, 14:02 (actualizat 06 Mai 2020, 14:33) Știrile TVR |
Proiectul de cod administrativ al UDMR, respins
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Au fost discuții aprinse în plenul de astăzi.  Cei de la PMP și PNL au susținut că UDMR a creat o realitate paralelă în România și că nu fac altceva decât Jocul Budapestei de 30 de ani.

Cei de la UDMR sunt nemulțumiși și au spus-o și azi. De ziua Bucovinei se poate arbora steagul Bucovinei însă ei nu au acest drept. Știm că au existat destule șicane în așa zisul Ținut Secuiesc când a fost arborat drapelul Ungariei alături de drapelul României.

Legea, care a trecut tacit în Senat, permitea arborarea drapelului secuiesc pe instituții publice, lucru cu care nu sunt de acord formațiunile politice din Parlamentul României., a transmis pentru TeleJurnal, Ionuț Gheorghe.

Proiectul de lege are ca obiect reglementarea cadrului general pentru organizarea şi funcţionarea autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice, statutul personalului din cadrul acestora şi răspunderea administrativă, serviciile publice, precum şi regulile specifice privind proprietatea publică şi privată a statului şi a unităţilor administrativ-teritoriale, se arată în raport.

Cele patru comisii arată că au decis să dea raport de respingere pentru că "nu se justifică adoptarea unei astfel de iniţiative legislative, cu atât mai mult cu cât expunerea de motive nu conţine o fundamentare a soluţiilor legislative preconizate, iniţiatorii motivându-şi demersul pe posibila declarare a neconstituţionalităţii Codului administrativ în vigoare de către Curtea Constituţională".

Au votat "pentru" respingerea în plen a proiectului 287 de deputaţi, iar 21 au votat "împotrivă" și 3 abțineri. 

Proiectul - iniţiat de 30 de parlamentari de la UDMR - a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest ca

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 13°C
IASI 3°C 12°C
CLUJ 3°C 11°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 9°C 12°C
BRASOV -1°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI