Proiectul ''Legii Mirosurilor'' a fost lansat în consultare publică de Ministerul Mediului

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat în consultare publică proiectul legii nr. 123/2020, cunoscută ca ‘Legea mirosurilor’.

22 Decembrie 2020, 16:31 (actualizat 22 Decembrie 2020, 17:24) |
Deșeuri

În lege sunt specificate standardele în vigoare conform cărora se evaluează prezenţa şi concentraţia mirosurilor în aerul înconjurător.

Legea nr. 123/2020 prevede că autoritatea publică centrală cu responsabilităţi în domeniul protecţiei mediului şi autoritatea publică centrală cu responsabilităţi în domeniul sănătăţii trebuie să elaboreze, în termen de maximum 180 de zile de la data intrării în vigoare, metodologia pentru stabilirea nivelului de disconfort olfactiv şi planul de gestionare a disconfortului olfactiv pentru toate activităţile care pot crea disconfort olfactiv.

Metodologia se adresează atât operatorilor economici/titularii activităţilor care pot genera disconfort olfactiv, cât şi autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale şi publicului.

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 30 de zile de la data publicării pe site, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcția Evaluare Impact și Controlul Poluării.

Legea a fost aprobată de Parlament pe 10 iulie 2020. Proiectul de hotărâre a Guvernului este disponibil pe site-ul MMAP, la secţiunea "Transparenţă".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI