Proiectile neexplodate, la liber pe internet. Conform legii, oamenii sunt obligați să anunțe autoritățile când găsesc muniție

30 mai 2018, 17:01

La o simplă căutare pe un site de anunțuri, am găsit la vânzare segmente de proiectil. Oferta vine la un bărbat din Brașov.

„Eu l-am găsit într-un pod aici în centrul Braşovului, am lucrat acolo în această iarnă. Nici nu ştiam prima dată ce e şi după aceea am auzit un coleg mai bătrân, un om, a zis e un vârf din ăla de proiectil”

Bărbatul nu știe că a încălcat legea. În astfel de cazuri, când sunt descoperite obiecte care seamănă cu obuze sau alte piese explozive, avem obligația să anunțăm autoritățile.

Atât cei care le pun în vânzare cât și cumpărătorii se expun unor riscuri greu de contabilizat.

Pentru mulți însă aceasta este o afacere din care pot scoate sute de euro. Așa că fac orice să le găsească.

Fie că vorbim despre bombe din Primul sau din cel de Al Doilea Razboi Mondial, acestea pot să explodeze printr-o simplă lovitură. Până acum cea mai mare cantitate de muniție pe care au descoperit-o pompierii a fost în județul Iași.

Un proiectil folosit de soldați la începutul secolului trecut spre exemplu poate arunca acum în aer chiar și o mașină.

„Cu trecerea timpului aceste muniţii devin şi mai periculoase deoarece mijloacele de iniţiere se degradează. În momentul în care se intră în contact cu acea muniție atunci există riscul producerii unei explozii accidentale” – căpitan Bogdan Cucu, locţiitor comandant detaşament pirotehnic.

Un bărbat a murit și alți doi au fost răniți grav la începutul săptămânii, după ce au lovit cu toporul o bombă care a explodat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite