Proiectil exploziv funcţional, descoperit în incinta Aeroportului Oradea, în zona de construcţie a Terminalului cargo

Proiectil descoperit la Terminalul cargo Oradea
Proiectil descoperit la Terminalul cargo Oradea
26 august 2022, 11:57

Potrivit comunicatului de presă, specialiştii pirotehnişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” al judeţului Bihor au fost solicitaţi să intervină din nou, în zona terminalului cargo din incinta Aeroportului Oradea, pentru asanarea unei muniţii rămase neexplodate din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale.

Ajunşi la locul indicat de apelant, pompierii militari pirotehnişti au identificat un proiectil exploziv funcţional, de calibru 120 de milimetri, care fusese descoperit de unul dintre muncitorii care efectuau lucrări de nivelare a terenului din zona respectivă.

Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă ulterior, prin explozie controlată.

Pirotehniştii de la ISU au mai fost chemaţi şi în luna mai să asaneze alte două muniţii rămase neexplodate din timpul celui cel de-al doilea război mondial. Astfel, tot în zona terminalului cargo din incinta Aeroportului Oradea, muncitorii care efectuau lucrări de decopertare a terenului au dat de două proiectile explozive de calibru 120 milimetri. Specialiştii de la ISU au ridicat muniţiile şi au asanat zonele unde au fost găsite.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite