Proiecte de dezvoltare regională. Membri ai Guvernului, senatori şi primari PSD, reuniţi la Tulcea

24 martie 2017, 11:58

Au fost două zile pline de întâlniri şi dezbateri la Tulcea. Joi s-au discutat probleme legate de agricultură. Ministrul Petre Daea a prezentat principalele proiecte în acest domeniu primarilor din zonă. Şi preşedintele PSD Liciu Dragnea s-a întâlnit, joi, cu primarii şi a discutat cu ei priorităţile din această zonă, a transmis de la Tulcea corespondentul TVR Andreea Dumitrescu.

Premierul le-a promis, vineri, celor de aici că va fi prioritizat podul care să lege Brăila de Tulcea – un proiect finanţat din fonduri europene şi cuprins în Masterplan. Totodată, le-a promis celor de aici că vor fi transferate în administrarea autorităţilor locale faleza şi portul. A vizitat şi şantierul naval de la Tulcea. În final, Sorin Grindeanu a susţinut o conferinţă de presă.

„E timpul să lăsăm deoparte lucrurile care ne despart politic şi să ne ocupăm de admnistraţie. Sunt lucruri care trebuie făcute în perioada următoare, şi în judeţul dvs. Un singur lucru aş vrea să vă spun legat de o linie pe care o menţin în discuţiile cu primarii: faptul că trebuie să se raporteze tot timpul la doi elefanţi: pe de o parte, fondurile europene şi, pe de altă parte, PNDL-ul – care nu trebuie să se ciocnească. Deci, s-au găsit cei doi elefanţi”, a declarat Sorin Grindeanu, la Tulcea.

Sorin Grindeanu a transmis un  mesaj foarte clar ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pe care îl aşteaptă atât cu evaluarea legată de procuroul general şi de şefa DNA, dar şi cele două pachete legislative legate de supraaglomerarea penitenciarelor şi de politica penală pe care o doreşte Guvernul. Premierul spunea că ministrul are libertate totală.

„E un pachet de măsuri pe care trebuie să îl adoptăm, astfel încât acea posibilă decizie-pilot a CEDO care ne-ar duce în situaţia de a plăti 80 de milioane de euro pe an să fie evitat. Suntem şi Ministerul Justiţiei e în pregătirea acestui pachet, care mai cuprinde, poate, şi acele măsuri alternative de detenţie”, a spus Sorin Grindeanu.

„Aşa cum avem Codul Fiscal, aşa va fi Codul Administrativ – vom clarifica competenţele pe răspunderea administrativă. Cu privire la statutul funcţionarilor publici, vom clarifica – şi asta este poate temele importante de dezbatere – partea de evaluare a funcţionarului public, evaluarea profesională, partea de intrare în corpul funcţionarilor publici”, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh.

Mai multe declaraţii din conferinţa de presă, în galeria video.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite