Proiect unic în liceele din România. Elevii de la Liceul “Grigore Moisil” din Brașov au construit trei mașini electrice

11 septembrie 2017, 16:35

Mașinile liceenilor merg perfect. Deocamdată nu au caroserii, dar cei care le-au încercat nu le-au simţit lipsa.

Caroseriile sunt în lucru şi vor ascunde de ochi curioşi angrenajele şi cele două baterii de câte 12 volți care dau putere unui motor electric. Merg cu cel mult 40 de kilometri pe oră şi au autonomie de circa o oră şi jumătate.

Elevii constructori s-au împărţit în trei echipe. Piesle şi modulele pentru asamblarea celor trei maşini au venit în iulie.

Tinerii constructori au fost sprijiniți de profesori de la colegiul lor, dar şi de profesori și studenți de la Universitatea Transilvania.

Noi avem o experiență de 9 ani pe circuitele internaționale. Nu facem mașini electrice, facem mașini cu combustie dar ne luptăm la cel mai înalt nivel în ceea ce privește competiția universitară inginerească.” – prof. univ. Mihai Comsit, Universitatea Transilvania.

Proiectul „Info Car Race” a fost inițiat și finanțat de Fundația Comunitară Brașov, printr-un program de atragere a copiilor și tinerilor spre științe și tehnologiei.

Pe 23 septembrie, cele 3 echipe de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” se vor întrece pentru a stabili ce echipă a constuit cea mai bună mașină și are piloți mai pricepuți. Echipa câștigătoare va participa în această toamnă la un concurs mondial, la Londra.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite