Proiect științific de un milion de euro câștigat de o tânără cercetătoare de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

O tânără cercetătoare de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a câștigat un grant în valoare de peste un milion de euro, în cadrul unei competiții organizate de Consiliul European pentru Cercetare.

08 Septembrie 2020, 11:10 (actualizat 08 Septembrie 2020, 15:55) |
Proiect științific de un milion de euro
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Tânăra cercetătoare va analiza, timp de cinci ani, instrumentele de lucru ale studenților de la facultățile de teologie, din Europa secolelor XIV-XV. Cu acest bani, întreaga ei echipă va face deplasări în scop științific, va organiza evenimente sau va cumpăra tot ce este necesar pentru proiect.

Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca își duce, din nou, faima peste hotare, datorită specialiștilor pe care îi are. O tânără cercetătoare este singura din România care a câștigat un grant de un million de euro, în cadrul unei competiții organizate de Consiliul European pentru Cercetare. Alexandra Baneu s-a numărat printre cei 436 de câștigători, fiind singura din țara noastră, inclusă în această listă. Proiectul care a atras această finanțare importantă presupune analizarea instrumentelor de lucru ale studenților de la facultățile de teologie, din Europa secolelor XIV-XV

În următorii cinci ani, echipa Alexandrei își va dedica tot timpul pentru a duce la bun sfârșit proiectul de cercetare.

Pe lângă salariile echipei, banii câștigați vor fi utilizați pentru finanțarea unor deplasări în scop științific, organizarea evenimentelor internaționale, dar și pentru achiziționarea materialelor necesare cercetării.

În cadrul competiției organizate de Consiliul European pentru Cercetare, doar 13% din proiecte au obținut granturi în valoare totală de 677 de milioane de euro.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI