Proiect prin care cetăţenii ucraineni beneficiază de consultaţii medicale gratuite, implementat de Crucea Roşie, în Bucureşti

Proiectul "Sănătate în comunitate", prin care cetăţenii ucraineni pot beneficia de consultaţii medicale gratuite, va fi implementat, în perioada următoare, în Bucureşti de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, informează un comunicat transmis AGERPRES.

28 Septembrie 2022, 10:22 (actualizat 28 Septembrie 2022, 10:42) Știrile TVR |
Crucea Roşie / FOTO: bzi.ro

Prin proiectul "Sănătate în comunitate", implementat cu sprijin financiar din partea Majorel România, refugiaţii ucraineni vor beneficia de suport psihologic, teste de glicemie, măsurători tensiune, puls, greutate, înălţime, EKG, consult general de evaluare a stării de sănătate (medicină generală), recomandări pentru continuarea investigaţiilor/tratamentelor, după caz şi consultaţii, doctorii de specialitate fiind invitaţi să facă consultaţiile periodic în funcţie de numărul de solicitări. Copiii vor beneficia şi de tratamente stomatologice.

Crucea Roşie Română va continua, de asemenea cu sprijinul Majorel România, implementarea proiectului Centrul Multicultural "Humanity', unde mamele şi copiii ucraineni beneficiază de suport psihosocial şi consiliere psihologică, cursuri de limba română şi limba engleză pentru copii si adulţi, after school pentru copii, ateliere tematice pentru copii şi părinţi - desen, dans, prim ajutor, creaţie, gimnastică, arte combinate.

"Viaţa într-o ţară străină poate fi deosebit de dificilă, mai ales pentru o familie care a trecut printr-o traumă. Prin toate proiectele pe care le implementăm în sprijinul cetăţenilor ucraineni din România încercăm să abordăm nevoile lor cele mai urgente. Şi pentru că ştim că un conflict poate fi devastator pentru sănătatea mintală, implementăm proiecte care să aibă ca obiectiv aceste aspecte", a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române.

Majorel România a făcut o donaţie în valoare de 50.000 de euro, fonduri împărţite în mod egal între cele două proiecte derulate de Crucea Roşie Română.

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI