Proiect Ministerul Finanțelor: O parte a tichetelor cadou va fi inclusă în baza de calcul a contribuțiilor sociale

O parte dintre tichetele cadou acordate persoanelor fizice de către angajatori vor fi incluse în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii, prevede un proiect de ordonanţă publicat de Ministerul Finanţelor. Excepţie vor face bonusurile de acest fel acordate cu ocazia Paştelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului şi pentru sărbătorile similare ale altor culte religioase, în limita plafonului de 150 lei pe eveniment de persoană.

04 Februarie 2021, 20:59 (actualizat 04 Februarie 2021, 21:20) Știrile TVR |
Bani, taxe și impozite / FOTO: Autor: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Potrivit iniţiatorilor, măsura este determinată de faptul că regimul actual al exceptării acestora de la plata contribuţiilor sociale obligatorii poate conduce la plata unor venituri salariale sub forma tichetelor cadou.

"Nepromovarea măsurii poate conduce la plata unor venituri salariale sub forma tichetelor cadou având în vedere regimul actual al exceptării acestora de la plata contribuţiilor sociale obligatorii", se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Potrivit prevederilor actuale, valoarea nominală a tichetelor cadou acordate de către angajatori/plătitori în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii.

Ministerul Finanţelor precizează că a lansat proiectul de modificare şi completare a Codului Fiscal şi a Legii contabilităţii în urma consultărilor cu mediul de afaceri.

Proiectul poate fi consultat la rubrica Transparență decizională de pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Sursa: Agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ECONOMIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 25°C
IASI 16°C 21°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 19°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 14°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI